м. Львів, вулиця Довга, 56
Пн-СБ: 10:00-22:00 – на зв'язку

Циркулярна підтяжка грудей: що необхідно знати

Пружні симетричні груди красивої форми роблять фігуру досконалою та надають жінкам впевненості в собі. На жаль, внаслідок грудного годування, швидкої втрати ваги або природних вікових змін контури молочних залоз, пружність можуть погіршитися, а їхні об’єми — зменшитися. Це призводить до розвитку комплексів і психологічного дискомфорту. Якщо вам знайома ця проблема, не поспішайте засмучуватися. Позбутися естетичного недоліку допоможе периареолярна мастопексія. Пластична операція спрямована на підтяжку грудей по ареолі та зміну положення соска. Під час процедури лікар видаляє надлишки шкіри та повертає бюсту привабливий вигляд. 

Підтяжка грудей: показання і протипоказання до проведення операції

Опущення грудей — проблема, з якою може зіштовхнутися кожна жінка незалежно від віку. Різноманітні дієти, фізичні вправи, косметичні засоби можуть трохи покращити стан шкіри, проте не здатні повністю відновити її пружність та еластичність. Усунути делікатну проблему допоможе лише хірургічне втручання.

Периареолярна підтяжка грудей показана в таких випадках:

  • птоз — коли сосок знаходиться нижче субмамарної складки не більше ніж на 1 см;
  • значне збільшення ареол;
  • виражена асиметрія;
  • гінекомастія — як один з етапів лікування захворювання у чоловіків.

Проте така операція має низку медичних протипоказань, серед яких:

  • цукровий діабет;
  • мастопатія і фіброаденоматоз;
  • онкологія;
  • проблеми зі згортанням крові;
  • інфекційні захворювання будь-якого типу;
  • патології серцево-судинної та дихальної систем.

Рішення про доцільність маммопластики лікар приймає лише після детального обстеження стану здоров’я пацієнтки. Зазвичай протипоказання не є абсолютними, й після їхнього усунення може проводитися успішна операція. 

Переваги підтяжки грудей

Не всі жінки наважуються на пластику навіть за наявності показань — багатьох лякають можливі післяопераційні наслідки. Проте циркулярна підтяжка грудей має безліч переваг:

  • низька травматичність і швидкий період відновлення;
  • малопомітні шрами;
  • можливість застосування місцевої анестезії;
  • можливість одночасного імплантування для надання бюсту привабливої форми. Силіконові імпланти можуть використовуватися в тому разі, якщо видалення надлишків шкіри недостатньо для досягнення бажаного результату.

Операція дозволяє повернути грудям природну пружність і спокусливий об’єм, отримати чіткі контури та бажаний розмір. Після підтяжки жінки почуваються впевнено і привабливо, починають усвідомлювати власну сексуальність і досконалість.

Головний мінус такої операції полягає в тому, що вона ефективна лише в разі незначного опущення молочних залоз. Окрім того, груди можуть знову розтягнутися (наприклад, якщо жінка після операції народить дитину, втратить значно вагу), тому виникне необхідність у повторній корекції.

Підготовка до операції: універсальні поради

Під час підготовки до операції варто чітко дотримуватися рекомендацій лікаря. Але існують і універсальні поради.

  • Консультація є обов’язковою. Фахівець призначає УЗД і лабораторні аналізи, обговорює побажання пацієнтки, відповідає на питання та пропонує схему операції.
  • За тиждень до хірургічного втручання необхідно відмовитися від лікарських засобів, що впливають на згортання крові.
  • Операція під загальним наркозом передбачає відмову від їжі за 6 годин до початку операції.

Операція зазвичай триває до двох годин, якщо не заплановано імплантування. Спочатку хірург виконує антисептичне оброблення операційного поля на грудях і наносить спеціальні розмітки. Після цього лікар робить надрізи уздовж ліній та прибирає зайву шкіру. Далі — краї шкіри підтягуються до ареоли та накладаються шви. Фінальний етап операції — накладання стерильної пов’язки.

Чи є побічні ефекти?

Звісно, циркулярна мастопексія має побічні ефекти, як і будь-яке інше хірургічне втручання. Незначна болючість зникає через декілька днів після операції. Синці та набряки на місці розрізів пройдуть через 1–2 тижні. У перші місяці також помічається зниження чутливості сосків. Але це явище також тимчасове. Остаточне формування молочних залоз завершується через 3–6 місяців, і жінка зможе насолоджуватися результатом.

Під час реабілітації важливо носити спеціальну компресійну білизну протягом 4–6 тижнів. Це допоможе зменшити дискомфорт і нормалізувати кровообіг. У перший місяць рекомендується утриматися від занять спортом і відвідувань сауни.

Мати гарні та підтягнуті груди може кожна жінка — варто лише звернутися до професіонала. Сертифікований пластичний хірург Назар Грицевич допоможе вдосконалити вашу фігуру і позбутися комплексів. Лікар вищої кваліфікаційної категорії виконує циркулярну підтяжку грудей у Львові, Києві, Хмельницькому, Вінниці.

Не відкладайте запис до лікаря «на потім». Якщо ви відчуваєте фізичний або психологічний дискомфорт через опущення грудей, запишіться на консультацію до Назара Грицевича. Він допоможе здійснити вашу мрію про ідеальні груди та знову відчути себе привабливою і бажаною.

 

Залиште заявку на консультацію
Наші контактні дані
Наше місцезнаходження
79000, Україна,
м. Львів, вулиця Довга, 56