м. Львів, вулиця Довга, 56
Пн-СБ: 10:00-22:00 – на зв'язку

Абдомінопластика: як повернути стрункість?

Попередня Наступна

Плоский та підтягнутий живіт — одна з головних ознак гарної фігури. Проте жир, що відкладається в цій зоні, важко прибрати за допомогою вправ і дієти. Після пологів і різкого схуднення на животі може залишитися «фартух» та розтяжки, позбутися яких можна лише за допомогою абдомінопластики. 

Хірургічне втручання передбачає видалення надлишку шкірної та жирової тканини, дозволяє усилити слабкі м’язи (при наявності діастазу), прибрати розтяжки та навіть зменшити об’єм талії. Пластика живота не тільки виконує естетичну функцію, а й запобігає розходженню м’язів (діастазу), появі гриж і порушенню роботи внутрішніх органів.

 
 

Показання і протипоказання до абдомінопластики

Допомоги пластичного хірурга зазвичай потребують жінки та чоловіки з такими проблемами:

  • обвисання шкіри після значного схуднення;
  • розтяжки, післяопераційні рубці;
  • діастаз (розходження мʼязів передньої черевної стінки);
  • надлишок підшкірно-жирової клітковини.

Абдомінопластика допомагає повернути стрункість після пологів. Показанням до оперативного втручання також може бути обвисання, зниження тонусу шкіри внаслідок вікових змін, пупкова грижа та бажання змінити форму пупка.

Оскільки будь-яка операція пов’язана з ризиками для здоров’я пацієнта, пластика живота має низку протипоказань. До них належать:

  • майбутня вагітність, період лактації;
  • онкологія;
  • цукровий діабет у стадії декомпенсації;
  • проблеми зі згортанням крові;
  • патології щитоподібної залози;
  • хронічна серцево-судинна, ниркова і печінкова недостатність;
  • гострі інфекції та наявність в організмі запального процесу.

Хірургічна корекція зони живота проводиться після ретельного огляду і консультації фахівця, котрий визначає обʼєм операції.

Плюси та мінуси абдомінопластики

Пластика живота — популярна естетична операція, перевагами якої є:

  • ефективне видалення зайвого жиру, підтяжка шкіри, отримання результатів, досягти яких за допомогою дієти та фізичних вправ неможливо або вкрай важко;
  • підтяжка м’язів живота і зменшення об’єму талії;
  • покращення постави, усунення болю в спині;
  • підвищення самооцінки та можливість носити одяг, який подобається.

Водночас абдомінопластика потребує реабілітації, що може тривати від кількох тижнів до кількох місяців. Оскільки це хірургічне втручання, присутні ризики виникнення ускладнень у вигляді гематом, сером, келоїдних рубців, некрозів пупка, розходження швів. Втім, звернення до кваліфікованого хірурга, проведення обстежень, виконання пацієнтом рекомендацій з підготовки та дотримання післяопераційних обмежень роблять процедуру максимально безпечною та сприяють швидкому відновленню.

Основні етапи пластики живота

  1. Консультація пластичного хірурга. Лікар оцінює стан і потреби пацієнта, виключає наявність протипоказань, розповідає про ризики та результати операції.
  2. Медичні обстеження. Перед втручанням призначаються лабораторні аналізи крові, а також апаратна діагностика — УЗД, ЕКГ, КТ тощо.
  3. Підготовка до операції. За 21 день потрібно припинити приймання медикаментів, що розріджують кров, відмовитися від паління. Протягом тижня варто вживати лише легку їжу.
  4. Госпіталізація. Назар Грицевич проводить операції в клініках у Львові, Києві, Рівному, Тернополі та Івано-Франківську. До лікарні потрібно взяти особисті документи, і засоби гігієни.
  5. Проведення операції. Втручання здійснюється під загальною анестезією (газовий наркоз). Найчастіше розріз робиться горизонтально в нижній частині живота. Після видалення зайвих тканин лікар накладає шов, який закривається стерильною пов’язкою.
  6. Реабілітація. Пацієнт перебуває в стаціонарі протягом 2-3 днів. Після виписки необхідно носити компресійну білизну 1,5 місяці, приймати виписані ліки, уникати потрапляння води на шви. До звичного ритму життя можна поступово повертатися через 4–6 тижнів, обов’язково відвідуючи хірурга і виконуючи його призначення.

Результат абдомінопластики помітний одразу після її проведення. Повністю оцінити ефект від процедури можна через 5 місяців. Застосування сучасних методик дозволяє зробити шрам майже непомітним. Для підтримання стрункої фігури надалі важливо правильно харчуватися, виконувати фізичні вправи та тримати стабільну вагу.

 
 

В якому віці можна робити абдомінопластику

Підтяжка живота може здійснюватися у віці від 18 до 60 років. Щодо планування вагітності після операції варто заздалегідь проконсультуватися з лікарем.

Перед процедурою вага пацієнта має бути стабільною. Тобто якщо людина має намір схуднути, робити це варто перед оперативним втручанням. У разі наявності надмірних жирових відкладень абдомінопластика здійснюється одночасно з ліпосакцією. Ціна операції залежить від типу втручання — вибору загальної, ендоскопічної чи мініабдомінопластики.

Пластичний хірург Назар Грицевич знає, як повернути стрункість тілу, має досвід виконання операцій будь-якої складності та використовує новітні методики. Готові зробити перший крок до фігури своєї мрії? Запишіться на консультацію просто зараз!

Інші статті
Реабілітація після пластичної операції: що очікувати та як краще відновлюватися / Назар Грицевич у Львові

Сьогодні дуже популярні пластичні операції, що дозволяють скоригувати або видалити вроджені чи набуті вади обличчя та фігури, а іноді — навіть відновити порушені функції організму. Кваліфікація...

Детальніше
Корекція тубулярних грудей: особливості пластики / Назар Грицевич у Львові

Тубулярні груди — аномалія, за якої молочні залози набувають витягнутої (тубусоподібної) форми. Така анатомічна особливість може спричинити психологічний та фізичний дискомфорт, розвиток комплек...

Детальніше
Пластика носа: відсіч комплексам та здорове дихання / Назар Грицевич у Львові

Так багато увагу як носові, мабуть, в пластичній хірургії не приділяється жодній іншій частині тіла. Чому? Читайте у статті. 

Детальніше
Дослідження ролі сірководню у цитопротекції  / Назар Грицевич у Львові

Стаття у співавторстві: Н.Р. Грицевич, О.С. Заячківська, А.М. Ященко

Детальніше
Залиште заявку на консультацію
Наші контактні дані
Наше місцезнаходження
79000, Україна,
м. Львів, вулиця Довга, 56