м. Львів, вулиця Довга, 56
Пн-СБ: 10:00-22:00 – на зв'язку

Як вибрати кваліфікованого пластичного хірурга: поради та рекомендації

Пластична операція — серйозне хірургічне втручання, що потребує уважної та серйозної підготовки. Головне питання, що постає перед пацієнтом, — вибір досвідченого пластичного хірурга, професіонала своєї справи. 

Пацієнти вибирають лікарів у різний спосіб. Одні орієнтуються на рекламу в інтернеті, для інших надважливі рекомендації — «сарафанне радіо». Але в будь-якому випадку, перед тим як зробити вибір пластичного хірурга, варто звернути увагу на ключові моменти.

Як вибрати пластичного хірурга у Львові: критерії пошуку

1. Освіта

Зазвичай на сайтах хірургів розміщені скриншоти дипломів. Щоб стати пластичним хірургом, потрібно пройти наступні етапи навчання:

  • медичний ВНЗ — протягом 6 років;
  • інтернатура по загальній хірургії — 3 роки 
  • отримання спеціалізації по пластичній хірургії — 1 рік

Тож для здобуття звання «пластичний хірург» потрібно лише вчитися не менше 10 років, а набуття досвіду триває всю карʼєру.

2. Підвищення кваліфікації

Технології в галузі пластичної хірургії постійно розвиваються. Тому лікар, що бажає «тримати руку на пульсі», продовжує навчатися все життя. Такий спеціаліст регулярно відвідує профільні конгреси, конференції, майстер-класи, під час яких підвищує свою кваліфікацію.

3. Досвід роботи за спеціальністю

Для успішного результату важливий загальний стаж і значний досвід роботи пластичним хірургом. Кваліфікований пластичний хірург має наступні переваги:

  • володіє цілим арсеналом операційних методик і зможе вибрати з них оптимальну для конкретного випадку;
  • завдяки великому досвіду роботи зможе спрогнозувати результат операції точніше;
  • виконує операцію, суворо дотримуючись медичних протоколів. Ось чому не варто довіряти «спеціалістові», що розповідає про «імпровізацію» та «творчий підхід».

4. Клініка

Перед тим як вибрати пластичного хірурга, зверніть увагу також на медичний заклад, в якому проводитиметься операція. Поцікавтеся, чи добре обладнана клініка, та який там працює персонал:

  • далеко не кожний медзаклад оснащений приладами для проведення ендоскопічних хірургічних втручань, що робить операції малотравматичними. Тож у таких клініках вам не зможуть запропонувати ендоскопічну операцію;
  • чи є палата інтенсивної терапії в клініці.
  • працівники закладу, зокрема директор, повинні мати профільну медичну освіту;
  • обов’язково має бути ліцензія на застосування анестезіологічних наркотичних препаратів;
  • установчі документи клініки та ліцензії мають бути в порядку — з ними можна ознайомитися на сайті або поцікавитись їхньою наявністю під час відвідування клініки.

5. Відгуки пацієнтів

Щоб отримати об'єктивну інформацію, завітайте на консультацію до медзакладу. Проведіть опитування серед пацієнтів, що вже прооперувалися в обраного лікаря — це і будуть реальні відгуки. Також варто поговорити з потенційними клієнтами клініки.

Не завжди варто довіряти інформації, розміщеній на сайті: деякі недобросовісні лікарі можуть використовувати «несправжні» відгуки, написані маркетологами.

6. Фотографії «до» та «після» 

Зазвичай на сайті клініки представлені лише найпоширеніші ситуації. Поцікавтесь у пластичного хірурга результатами «до-після», що підходять саме для вашого випадку.

Як вибрати пластичного хірурга: чек-лист

  1. Уважно вивчіть сайт лікаря: зверніть особливу увагу на освіту, досвід роботи та методики проведення операцій. Дізнайтеся, чи володіє спеціаліст інноваційними технологіями, чи продовжує підвищувати кваліфікацію.
  2. Ознайомтеся з сайтом медичного закладу, в якому планується операція. Поцікавтеся досвідом персоналу, уточніть наявність необхідних дозволів, кваліфікаційних стандартів і ліцензій.
  3. Запишіться на консультацію до пластичного хірурга. Заздалегідь підготуйте перелік питань.
  4. У медзакладі поспілкуйтеся з відвідувачами та пацієнтами.
  5. Задайте хірургові та адміністратору підготовлені питання.
  6. Попросіть лікаря продемонструвати фото пацієнтів до та після операції. З’ясуйте можливі варіанти розв'язання вашої проблеми. Узгодьте з хірургом методику, що найбільше підходить для вашого випадку, обговоріть деталі майбутньої операції.
  7. Не дуже довіряйте ЗМІ. Обирайте пластичного хірурга лише після уважного вивчення та аналізу об'єктивної інформації. Наприклад, високі ціни не є гарантією якості послуг, а часта поява на ТБ-екрані може ніяк не співвідноситися з досвідом і професіоналізмом фахівця.

Сподіваємося, наші поради щодо вибору пластичного хірурга допоможуть вам уберегтися від шарлатанів і вибрати справжнього професіонала своєї справи.

Назар Грицевич: професіоналізм пластичного хірурга і уважне ставлення до пацієнтів

Бажаєте зробити пластичну операцію? Звертайтеся до Назара Грицевича — сертифікованого пластичного хірурга, хірурга вищої кваліфікаційної категорії, кандидата медичних наук. Лікар має за плечима вагомий досвід роботи (понад 13 років), постійно вдосконалює свої знання й навички, особисто супроводжує та консультує кожного пацієнта і допомагає усунути причини психологічного дискомфорту, пов'язаного з незадоволеністю, неприйняттям власної зовнішності.

Назар Романович приймає у Києві, Львові та багатьох інших містах України. Довіртеся професіоналові, що піклується про здоров'я, допоможе уникнути ускладнень і зможе значною мірою покращити якість вашого життя.

Як вибрати кваліфікованого пластичного хірурга Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Рівне
Залиште заявку на консультацію
Наші контактні дані
Наше місцезнаходження
79000, Україна,
м. Львів, вулиця Довга, 56