м. Львів, вулиця Довга, 56
Пн-СБ: 10:00-22:00 – на зв'язку

Пластичні операції на обличчі після травм

У житті трапляються такі ситуації, коли пластична операція на обличчі – не просто бажання, а необхідність. Мова йде про травми, після яких потрібне відновлення естетичного вигляду, а іноді й функціональності м’язів. У цій статті поговоримо про особливості пластики обличчя після травм і про те, як вона може змінити життя людини на краще.

Які бувають травми обличчя?

Пластичні операції після травми обличчяТравми обличчя, після яких може знадобитися пластика, діляться на три групи:

  • пошкодження м’яких тканин (забої, гематоми, садна, рани);
  • пошкодження зубів (сколи емалі, переломи та вивихи);
  • переломи кісток (носу, щелеп, вилиць, стінок очниць).

У однієї людини може бути як одна травма з вищеназваних, так і поєднання декількох. Легкі ушкодження, як правило, не потребують хірургічного втручання. Натомість складніші проблеми потребують звернення до пластичного хірурга.

Пластична реконструктивна хірургія має на меті відновлення зовнішності пацієнта. Це не тільки виправлення або мінімізація набутих внаслідок травми вад, а й розв’язання функціональних проблем, що заважають повноцінному життю (погіршення зору, неправильний прикус, незакриття щелепи тощо). А ще це спосіб повернути людину до звичного комфорту та підвищити її самооцінку.

Пластика обличчя з ліпофілінгом: як власний жир рятує від наслідків травм?

Ліпофілінг – пластична операція, під час якої лікар здійснює забирання жиру з однієї частини тіла і після спеціальної обробки вводить його в інші ділянки. Операція може здійснюватися як з естетичною метою, так і для реконструкції.

Пластика обличчя з ліпофілінгомОсновні показання:

  • коригування вікових змін обличчя і рук;
  • збільшення об’ємів на вибраних ділянках;
  • боротьба з втягнутими рубцями;
  • збільшення грудей і сідниць.

Ліпофілінг не потребує спеціальної підготовки. Операція триває 1-2 години та здійснюється під місцевою анестезією або загальним наркозом. У стаціонарі пацієнт проводить 1 день, а реабілітація триває 1-2 тижні. У результаті стають менш помітними рубці, збільшуються об’єми певних ділянок і поліпшуються контури обличчя, що актуально після травм.

Відновлення обличчя після травм і опіків: основні показання для пересадки

Процедура виконується в разі ураження глибоких шарів дерми внаслідок рваних глибоких ран та опіків. Для заміни пошкодженої ділянки обличчя береться шкіра з живота, стегон, пліч або грудини. Також може використовуватися шкіра з ділянок, що знаходяться поряд з дефектом. Щоб операція була максимально ефективною, рекомендовано здійснювати її через 2-3 тижні після травмування.

  1. Пересадка шкіри у Львові проводиться під загальним наркозом за допомогою спеціального інструменту – дерматому.
  2. Ділянка, на яку планується пересадка, попередньо очищується, а потім завдяки умілим діям хірурга на неї переноситься "нова" шкіра.
  3. Реабілітація після пересадки шкіри є тривалою – в середньому 3 місяці.
  4. Щоб не допустити інфікування, пацієнтові варто регулярно змінювати стерильну пов’язку та користуватися спеціальними мазями.
  5. У перші дні після операції пластичний хірург має регулярно проводити огляд, щоб оцінити приживлення тканин.

Лицеві імпланти після травм обличчя: повернути форму обличчю

Лицеві імпланти – вироби з синтетичних матеріалів, що використовуються в естетичній та пластичній хірургії для створення потрібної форми та надання об’єму певним ділянкам обличчя, а також для покращення його контурів. Зазвичай імпланти поміщають у вилиці, лоб, підборіддя та ніс.

Лицеві імпланти після твавмиПоказання до використання:

  • деформація після травми;
  • вікові зміни м'яких тканин;
  • набута чи вроджена асиметричність форми обличчя.

Імпланти розміщуються під шкірою, надійно фіксуються в тканинах і не потребують заміни. Залежно від показань, пластика може здійснюватися під місцевим або загальним наркозом. Середня тривалість процедури – 45 хвилин.

Щоб уникнути шрамів, лікар робить розрізи всередині ротової порожнини. Якщо треба встановити імплант у підборіддя, розріз робиться між нижньою губою та складкою ясна. Після того, як розріз зроблено, формується так звана кишеня, в яку поміщається імплант. Потім накладаються шви за допомогою ниток, що самостійно розчиняються.

Реабілітація триває 10-14 днів. Протягом першого тижня можливі набряки, синці та неприємні відчуття під час розмови та жування. Але ж за умови виконання всіх рекомендацій хірурга реабілітаційний період проходить швидко та комфортно.

Професійна хірургічна допомога після травми обличчя у Львові – крок до повноцінного життя

Усунути наслідки серйозних травм обличчя у Львові допоможе Назар Грицевич – пластичний хірург першої кваліфікаційної категорії та кандидат медичних наук з досвідом роботи понад 10 років. Лікар регулярно проходить стажування у найкращих клініках, удосконалюючи знання та вміння. У своїй практиці фахівець використовує інноваційні методи, наприклад, технологію PRP, що забезпечує повне приживлення жирових клітин і регенерацію шкіри.

Назар Грицевич приймає не лише у Львові, а й у Києві та інших містах України. Найкраще підтвердження якості роботи та високого рівня кваліфікації лікаря – відгуки вдячних пацієнтів, що відзначають чуйне ставлення, розуміння проблеми та щире бажання допомогти.

Залиште заявку на консультацію
Наші контактні дані
Наше місцезнаходження
79000, Україна,
м. Львів, вулиця Довга, 56