м. Львів, вулиця Довга, 56
Пн-СБ: 10:00-22:00 – на зв'язку

Допоможу по-новому побачити своє тіло

Наша розмова – з хірургом першої кваліфікаційної категорії, кандидатом медичних наук, членом Всеукраїнської асоціації пластичних та реконструктивних хірургів Назаром Романовичем Грицевичем.

- Чому Ви обрали фах лікаря?

- Лікарем мріяв стати з дитинства, бо походжу з лікарської династії. Змалку любив спостерігати, як мама і тато опікуються своїми пацієнтами. Вони були для мене взірцем і стали для мене першими провідниками у світ медицини, спрямовували та підтримували на шляху професійного становлення. Навчався у Львівському медуніверситеті імені Данила Галицького, який закінчив з червоним дипломом. Далі – інтернатура у Львівській лікарні швидкої медичної допомоги, де навчався під керівництвом професора Богдана Матвійчука. Хочу сказати, що мені таланило на добрих вчителів. Це відомий хірург професор Юрій Шаваров. В Києві вчився у професора Василя Пінчука – президента Всеукраїнської асоціації пластичних хірургів, професора Сергія Галича – завідувача відділу мікросудинної, пластичної та відновлювальної хірургії, доктора медичних наук, професора, лауреата державної премії України.

Втім продовжую вчитись та вдосконалювати свою кваліфікацію, відвідую профільні конференції, симпозіуми, тренінги та курси за участі провідних спеціалістів пластичної хірургії, які дозволяють мені опановувати новітні методики операцій і маніпуляцій та застосовувати їх на практиці.

Ще одним наставником вважаю Ростислава Валіхновського – одного з найвідоміших хірургів в Україні, заслуженого лікаря України, директора і засновника Інституту хірургії Доктора Валіхновського – у клініці цього лікаря зі світовим, без перебільшення, ім'ям я пройшов стажування. Це клініка зі світовими стандартами якості та професіоналізму, куди звернулися по допомогу 250 000 пацієнтів із 27 країн.

Разом із Ростиславом Валіхновським та його братом Тарасом і зараз провожу операції в Інституті хірургії Доктора Валіхновського. Особливими вважаю операції, які ми проводили для наших захисників України.

- Ви обрали саме пластичну та реконструктивну хірургію – непростий фах, але надзвичайно цікавий. Чому саме його?

- На мою думку, пластична та реконструктивна хірургія – один із найбільш сучасних та ефективних способів допомоги людям, який дає змогу розв'язати цілу низку проблем. Великий досвід спілкування з пацієнтами допомагає мені виявити психологічні причини дискомфорту, пов'язаного із зовнішністю. Допомагаю не тільки визначити головні аспекти проблеми, але й порадити різні варіанти її розв'язання. Кожному пацієнтові приділяю не менше пів години часу на консультацію. Роблю фотопрогнози операцій – ті, хто наважився на такий крок, мають знати як виглядатимуть. Разом зі своїми колегами прагну показати клієнтові, якого результату можемо досягти.

- Хто може стати Вашим пацієнтом? Із якими найчастіше проблемами звертаються люди?

- Звертаються люди різного віку – і ті, кому 18 років (з цього віку дозволено робити пластичні операції), й ті, кому 65 і більше.

Прийти до пластичного хірурга їх спонукають різні причини. Найважливіша з них – бажання бути в гармонії з собою та насолоджуватися своїм фізичним тілом. Найчастіше пацієнтами є люди з вродженими фізичними вадами; зовнішніми дефектами, отриманими внаслідок травм, операцій. Приходять також люди з зайвою вагою; жінки, які б хотіли покращити естетичні дані свого тіла, зокрема обличчя та грудей.

До окремої групи відношу жінок, які втратили одну чи обидві молочні залози внаслідок новоутворень, онко; люди, які хочуть повернути втрачене волосся голови, а також ті, хто хоче усунути естетично неприємні їм вікові зміни тіла (зморшки, обвислість тощо), ті, хто відчуває психологічний дискомфорт у зв'язку з виглядом окремих частин чи тіла в цілому. Звертаються актори, спортсмени – люди, які стежать за своїм тілом та вдосконалюють його в силу професійних вимог. Зазначу, що не кожній людині потрібна операція, яку вона бажає, тому завжди є об'єктивним на консультаціях.

- Розкажіть про сфери своєї практичної діяльності.

- Проводжу багато видів операцій, які змінюють людину, допомагають їй досягнути того вигляду, якого вона прагне. Це ринопластика – пластика носа первинна, вторинна, пластика при вроджених і набутих дефектах, пластика носа після травм. Також разом зі своїми колегами проводжу омолоджувальні операції обличчя та шиї: пластику верхньої, середньої, нижньої частини обличчя, кругову пластику (facelift), SMAS-пластику, пластику чола і шиї. Останнім часом набула популярності пластика верхніх повік (верхня блефаропластика), пластика нижніх повік (нижня блефаропластика), кантопексія, усунення птозу повік, усунення третьої, додаткової повіки, монгольської складки.

Пацієнти звертаються за проведенням ліпофілінгу, тобто введеня власних жирових клітин для усунення носогубних зморшок, корекції форми підборіддя і виличних ділянок, моделювання контуру тіла, виправлення кривизни ніг, омолодження рук, корекції форми сідниць, а також за ліпофілінгом та PRP (збагачена тромбоцитами плазма), плазмоліфтингом. Проводимо збільшення об'єму молочних залоз – протезування, імплантацію, аугментацію грудей за допомогою імплантів, а також покращення форми молочних залоз – підтяжка залози, зменшення молочних залоз, реконструкцію грудей після видалення молочної залози за допомогою експандерів, створення нового сосково-ареолярного комплексу. Користується популярністю корекція контурів тіла за допомогою ліпосакції, ліпоаспірації, ліпоскульптури. Серед найсучасніших операцій – нехірургічна підтяжка нитками APTOS, коли підтяжка не має жодних розрізів.

- Отож людина врешті-решт наважилась і вирішила до Вас звернутися. Що її очікує?

- Насамперед, ми визначимо аспекти проблеми, зробимо необхідні аналізи, з'ясуємо яким має бути результат. Переконаний, що зможу розвіяти більшість страхів та упереджень пацієнта щодо пластичної хірургії – до кожного пацієнта я простими словами доношу суть і необхідні знання про те, що буде відбуватися.

Окрім того, особисто супроводжую пацієнтів у післяопераційний період, допомагаю їм пройти реабілітацію. Зі своїми пацієнтами часто стаємо друзями та спілкуємося поза роботою. Як практикуючий лікар – постійно на зв'язку, консультую та оперую не тільки у Львові, а й у Києві та інших містах України.

- На завершення, пане Назаре, що Ви порадили б тим, хто зараз читає цей матеріал і ще вагається, роздумує?

- Хочете позбутися комплексів та мати тіло, яке Вам подобається? Зробіть перший крок до мрії – запишіться на консультацію через сайт або одразу телефонуйте (Viber, WhatsApp): +38 (067) 713-19-40

Джерело: журнал "АКЦЕНТИ плюс".

 
Залиште заявку на консультацію
Наші контактні дані
Наше місцезнаходження
79000, Україна,
м. Львів, вулиця Довга, 56