м. Львів, вулиця Довга, 56
Пн-СБ: 10:00-22:00 – на зв'язку

Чи можна палити після ринопластики?

Ринопластика – одна з найпопулярніших пластичних операцій, суть якої полягає у корекції форми носа.

Процедура проводиться пластичними хірургами задля:

  • для відновлення носового дихання, яке було порушене внаслідок патологій або травми;
  • для корекції зовнішніх наслідків пошкоджень носа;
  • з естетичних міркувань.

Зростаюча популярність ринопластики задля корекції зовнішності пояснити легко. Якщо людина та її оточення вважають форму носа некрасивою, це може стати причиною проблем в особистому житті, розвитку різноманітних комплексів і заниженої самооцінки. Звісно, горбинка на носі або дещо викривлена його форма може бути родзинкою зовнішності, але якщо людині неприємно бачити себе у дзеркалі, ринопластика є реальним розв’язанням цієї проблеми.

Ринопластика і паління

Ринопластика – хірургічне втручання, яке передбачає певну підготовку до операції та період відновлення після неї. Щоб операція виправдала очікування пацієнта і відбулася без ускладнень, потрібно внести деякі зміни у своє життя. Насамперед це стосується такої шкідливої звички, як паління.

Лікарі категорично не рекомендують палити до та після проведення ринопластики з таких причин:

  1. Паління постійно ослаблює імунітет, знижуючи його захисні можливості. Після будь-якого хірургічного втручання, коли організм пережив серйозне навантаження, цього не можна допускати.
  2. Паління провокує звуження і спазмування судин, що призводить до підвищення артеріального тиску. Після будь-якої операції, зокрема на носі, це може призвести до неприємних наслідків і зашкодити процесу загоєння.
  3. Після ринопластики на обличчі навколо носа з’являються сильний набряк та синці. Нікотин та інші отруйні речовини, що містяться в цигарках, значно погіршують стан цих тканин і подовжують термін їх відновлення.

Важливо розуміти, що паління не просто може уповільнити процес реабілітації, а й здатне призвести до значно гірших наслідків для здоров’я у цілому. Будь-яка операція – стрес для тканин. Їм потрібно відновитися, а для цього необхідні міцний імунітет, нормальний тиск і достатня кількість кисню, який має живити травмовані клітини. Якщо кисню недостатньо (адже паління зменшує приплив крові та загалом знижує рівень кисню в ній), це може навіть призвести до некрозу – відмирання тканин.

Що робити завзятим курцям?

До та після проведення ринопластики потрібно хоча б тимчасово кинути палити. Причому йдеться не лише про сигарети. Від люльки, кальяну, електронних сигарет і вейпу також потрібно відмовитися. За місяць без нікотину імунітет відновиться, артеріальний тиск нормалізується, а звичка ослабне настільки, щоб пацієнт зміг протриматися без цигарок ще півтора-два місяці.

Реабілітація після ринопластики проходить не завжди легко. Але намагатися заспокоїти себе цигаркою – значить, нищити зусилля хірурга та власні мрії про нову форму носа.

Залиште заявку на консультацію
Наші контактні дані
Наше місцезнаходження
79000, Україна,
м. Львів, вулиця Довга, 56