м. Львів, вулиця Довга, 56
Пн-СБ: 10:00-22:00 – на зв'язку

Реабілітація після блефаропластики

Блефаропластика – досить популярна косметична операція, за допомогою якої корегують форму повік, розріз очей та вигляд шкіри навколо. Ця процедура виконується як задля візуального омолодження, так і для усунення вроджених або набутих недоліків зовнішності. Період відновлення після блефаропластики досить короткий, але щоб безпроблемно досягти бажаного результату слід сумлінно дотримуватися всіх рекомендацій лікаря.

Післяопераційний ефект після блефаропластики

Блефаропластика може проводитися амбулаторно. Але варто пам’ятати, що відразу після процедури внаслідок набряку зменшується поле зору, тож необхідно, аби пацієнта хтось супроводжував додому.

Якщо операція проводилася під загальною анестезією, то одну добу доведеться пробути в стаціонарі в клініці пластичної хірургії. Протягом тижня після операції пацієнт має бути вдома, уникати стресів і спокійно відновлювати сили.

Процес реабілітації триває близько 10-15 днів. Перші 3-4 дні набряк в зоні очей буде сильним. Приблизно через тиждень знімають шви та на місце розрізів наклеюють спеціальний пластир, який знімають наприкінці реабілітації.

Тимчасові неприємні наслідки блефаропластики:

  • повіки ніби важчають;
  • больові відчуття навколо орбіт очей;
  • синці та набряки на місці розрізів;
  • сухість очей і посилена сльозотеча;
  • зір може бути розмитим, іноді спостерігається подвоєння картинки.

Больовий синдром усувається знеболюючими, які призначає лікар. Усі негативні ефекти є тимчасовими та поступово зникають.

Якщо не було ускладнень, то вже через 10-15 днів після операції людина повністю повертається до властивого їй способу життя, може користуватися косметикою і контактними лінзами. Однак ще на кілька тижнів слід відмовитися від апаратних процедур краси, важких фізичних навантажень та інтенсивних занять спортом. Конкретний термін остаточного відновлення залежить від індивідуальних особливостей організму, шкіри, віку тощо, про що має повідомити лікар.

Рекомендації для пацієнта після блефаропластики

Є кілька важливих правил, недотримання яких загрожує такими ускладненнями після блефаропластики, як запалення, довше загоєння та більші набряки. Отже, протягом перших двох тижнів реабілітації слід:

  • не торкатися очей, швів, пластиру;
  • уникати намокання швів і пластиру;
  • користуватися лише тими ліками (наприклад, знеболюючими), які призначив лікар після операції;
  • кинути палити та не вживати алкогольні напої;
  • бажано не читати, не дивитися телевізор і не користуватися комп’ютером та іншими гаджетами перші 2-3 дні, а до кінця реабілітації робити це якомога менше;
  • виходити на вулицю лише у чорних сонцезахисних окулярах;
  • відмовитися від гарячої ванни, душу і, тим паче сауни або лазні.

Також пацієнт може пришвидшити відновлення. Для цього слід користуватися охолоджуючими компресами, мазями та краплями, які порадить фахівець, спати на високій подушці.

Ефект після блефаропластики зберігається близько 8-12 років, і цей час вартий того, щоб два тижні відповідально дотримуватися рекомендацій лікаря.

Залиште заявку на консультацію
Наші контактні дані
Наше місцезнаходження
79000, Україна,
м. Львів, вулиця Довга, 56