Особливості зовнішності кожної людини формуються ще в ембріональному періоді та насамперед залежать від генетики. Ніс «картоплею» також наслідується від батьків, і в наші часи через високі стандарти краси багато людей хотіли б позбутися такого «спадку». Ця форма носа характеризується широким масивним кінчиком, а також плоским, або навпаки дуже помітним переніссям. Завдяки досягненням сучасної медицини корекція таких особливостей цілком можлива. На вибір є різні варіанти — хірургічна ринопластика носа картоплею або неінвазивні методи.

Які хірургічні та нехірургічні методи можна використовувати

Як виправити ніс «картоплею»

Для того, щоб змінити форму носа на більш витончену, варто звернутися до професіонального пластичного хірурга, що надасть певні рекомендації та підбере ефективну методику для корекції. Серед них:

  • контурна пластика;
  • введення ліполітиків;
  • ботокс;
  • хірургічне втручання. 

У більшості випадків корекція здійснюється за бажанням пацієнта для досягнення естетичного результату. Але в окремих ситуаціях існують медичні показання:

  • якщо через надмірний розмір ніздрів пацієнта непокоїть постійна сухість слизових оболонок носа;
  • присутнє вроджене чи набуте викривлення перегородки або патологічне розростання тканин;
  • наявні інші вади форми носа, що заважають нормальному диханню.

Перед здійсненням будь-якого втручання потрібно пройти діагностику та впевнитися, що немає протипоказань до обраної методики. У нашій клініці пацієнт отримує консультацію щодо можливих ускладнень і рекомендації, що допоможуть не допустити їхнього розвитку. 

Хірургічна пластика кінчика носа

Існують різні підходи та методики, що обираються в залежності від типу проблеми та бажаного результату. Розглянемо основні види хірургічного втручання.

  1. Пластика крил носа. Операція здійснюється тільки в цій зоні закритим методом. Завдяки втручанню вдається зменшити розмір крил носа і повернути їм правильні пропорції, а також відновити еластичність шкіри.  
  2. Пластика кінчика носа. Хірургічна корекція здійснюється з метою зменшення або підняття кінчика. Оскільки під час операції може видалятися частина хрящової тканини, таке втручання вимагає особливого професіоналізму від пластичного хірурга. Натомість результат може бути приголомшливим і значно покращує зовнішність у цілому.
  3. Корекція форми носа. Під час корекції носа картоплею ринопластика здійснюється на хрящах і кістковій тканині з метою надання спинці правильної форми.
  4. Пластика ніздрів доцільна в тому випадку, якщо вони дуже помітні та непропорційні. Така операція може здійснюватися разом з іншими типами втручання, наприклад, корекцією колумелли (шкірної перетинки між ніздрями). 

Також у деяких випадках здійснюється аугментаційна пластика — операція з пересадки хряща з наступним підживленням тканин. Такий підхід дозволяє скульптурувати практично будь-яку форму носа за бажанням пацієнта.

Ін’єкційна ринопластика носа «картоплею»

Контурна або ін’єкційна ринопластика — це альтернатива операції. Завдяки швидкому відновленню та меншій кількості протипоказань ці методики цікавлять людей, що замислюються, як скорегувати ніс картоплею. Є різні типи корекції з використанням препаратів:

  • введення ботоксу — для корекції форми носа, усунення зморшок, зменшення видимості пор і значного покращення вигляду шкіри;
  • застосування філерів — речовин, що додають об'єму, дозволяють вирівняти асиметрію та відновити пропорції. Методика використовується найчастіше в комплексі з іншими видами втручання під час корекції носа;
  • ін'єкції ліполітиків — надійний та безпечний спосіб скульптурування форми носа шляхом введення речовин, що руйнують жирову тканину.

Після безопераційної пластики ефект помітний майже одразу, а термін відновлення складає від 1–3 днів до 2 тижнів, тому такі методики більше підходять тим, хто не має можливості довго чекати на результат. Також, на відміну від хірургічних втручань, ін'єкційна корекція не є незворотною процедурою: результат тримається до 2–3 років.    

Особливості реабілітації після ринопластики

В залежності від обраного типу втручання буде відрізнятися також і строк реабілітації. Що потрібно знати про терміни відновлення після хірургічної операції:

  • до 7 днів на обличчі буде гіпс або термопластична лангета;
  • рани загоюються до 12 днів;
  • до 3 тижнів будуть присутні синці;
  • до 3 місяців можуть зберігатися набряки та проблеми з носовим диханням.

Повністю оцінити результат можна лише через 6–18 місяців. Лікар надає рекомендації щодо післяопераційного догляду. 

Після ін'єкційної корекції людина може повертатися до звичного способу життя майже на наступний день, але вона мусить дотримуватися рекомендацій: відмовитися від відвідування сауни та солярію, уникати сонячних променів, не торкатися носа руками.

Якщо ви наважилися на втручання та хочете дізнатися, як виправити ніс картоплею саме вам, запишіться на консультацію з ринопластики у Тернополі, Львіві та Рівному до одного з найкращих пластичних хірургів країни — Назара Романовича Грицевича. Лікар має великий досвід роботи у сфері ринопластики та обов'язково допоможе вам позбутися дефекту. Результатом стане покращення якості життя, повернення впевненості у собі та відчуття власної привабливості.

  • м. Львів, вулиця Довга, 56

© 2024 Усі права захищені

Дзвонити