м. Львів, вулиця Довга, 56
Пн-СБ: 10:00-22:00 – на зв'язку

Коли потрібна мастопексія: як розпізнати обвислі груди

Якщо груди втрачають свою форму та зовнішній вигляд, вони приносять жінці фізичний та психологічний дискомфорт і можуть призвести до розвитку комплексів. Деякі жінки, соромлячись обвислих грудей, потерпають від невлаштованості особистого життя і навіть відмовляються від інтимних стосунків. Як підтягнути груди? Позбутися естетичного недоліку і стати власницею красивого та пружного бюста допоможе мастопексія — хірургічна підтяжка грудей.

Інша назва цієї реконструктивної процедури — контурна мамопластика. Така операція здатна повернути бюсту гармонійну форму, яка частіше за все погіршується через втрату еластичності шкіри після вагітності та лактації, внаслідок різкого схуднення або природного старіння. 

Під час мастопексії соски підіймаються на заздалегідь прораховану висоту, а надлишки шкіри видаляються. Також виконується підтяжка тканин навколо ареол, щоб змінити форму і підтримати новий контур бюста. Тканини грудей травмуються незначною мірою. Ефект можна побачити одразу після процедури, але максимальний результат хірургічного втручання варто оцінювати через пів року. 

Що таке «опущення грудей»

Опущення бюста (птоз грудей) відбувається внаслідок розтягування тканин, втрати пружності та еластичності шкіри. У результаті зменшуються об’єми, погіршується форма та контури бюста, з’являються розтяжки. Птоз грудей здатний зробити жінку візуально старішою. 

Причин обвисання може бути декілька, але птоз грудей незворотний навіть за наявності відмінної генетики, профілактики та правильного догляду. З віком опущення грудей відбувається у всіх жінок, з однією лише різницею — час настання цього процесу. 

Фактори, що можуть спричинити обвисання грудей: 

  • вагітність;
  • грудне вигодовування;
  • різка втрата ваги;
  • фізіологічне старіння;
  • спадковість;
  • великі розміри бюста;
  • сила тяжіння — з плином часу зв'язки молочних залоз розтягуються;
  • порушення постави або тривале статичне положення (наприклад, довге сидіння за комп’ютером);
  • недорозвинення залозистих тканин грудей через тривале носіння тісних бюстгальтерів. 

Підтяжка грудей

Симптоми опущення грудей

Птоз молочних залоз супроводжується такими симптомами: 

  • груди приймають краплеподібну форму;
  • верхня частина молочних залоз втрачає опуклі форми та стає майже плоскою;
  • розташування соска разом з ареолою змінюється — він опускається вниз;
  • відстань між соском та складкою під грудьми (субмамарна складка) збільшується;
  • шкіра втрачає еластичність і пружність. 

Основні показання до призначення мастопексії

Коли потрібна мастопексія? Найпоширеніше показання — птоз. 

Існує три стадії птозу: 

  1. Сосково-ареолярна ділянка опустилася до лінії субамарної складки — природної лінії вигину під основою грудей.
  2. Соски знаходяться на 2–3 см нижче субмамарної складки.
  3. Ареолярна ділянка опустилася на 3–5 см нижче субмамарної складки, груди помітно обвисають. 
Стадії птозу

Ступінь опущення бюста визначає лікар під час консультації, й на основі цих даних підбирає оптимальний метод проведення мастопексії. Спеціаліст допоможе вам обрати місце перенесення ареол, бажану форму та розмір бюста. Лікар обов’язково врахує індивідуальні особливості вашого організму, стан здоров’я і запропонує найменш травматичне хірургічне втручання.

Бажаєте відновити красиву форму та контури бюста? Звертайтеся до Назара Грицевича — сертифікованого пластичного хірурга, хірурга вищої кваліфікаційної категорії та кандидата медичних наук. Лікар має чималий досвід роботи — понад 13 років, і постійно удосконалює свої знання та вміння. Назар Грицевич приймає у Львові та Києві, а також в інших містах України.

Якщо ви відчуваєте дискомфорт і страждаєте від комплексів, пов’язаних із птозом молочних залоз, не відкладайте запис до лікаря «на потім». Професіонал своєї справи зможе здійснити вашу мрію про ідеальні форми бюста та відновити впевненість у собі.

Залиште заявку на консультацію
Наші контактні дані
Наше місцезнаходження
79000, Україна,
м. Львів, вулиця Довга, 56