м. Львів, вулиця Довга, 56
Пн-СБ: 10:00-22:00 – на зв'язку

Чому опускається кінчик носа після ринопластики

Ринопластика — це виправлення вроджених чи набутих дефектів носа за допомогою пластичної хірургії. Але, наважуючись на таку корекцію, треба розуміти, що вона не дає миттєвого результату. Щоб отримати гарну форму носа, необхідно дочекатися повного відновлення, що може тривати від 6 до 18 місяців.

Перед здійсненням пластичної операції досвідчений хірург обов’язково розповідає, що відбуватиметься під час медичних маніпуляцій та в період загоєння, чи опускається кінчик носа після ринопластики, чи залишається такий задертий вверх як у перші дні після операції, які бувають можливі ускладнення та як їм запобігти. У більшості випадків результат прогнозований, але існують фактори, що збільшують ризик виникнення проблем. Важливо знати, чого чекати від пластики, та які «червоні прапорці» вказують, що відновлення протікає неідеально.

Як змінюється ніс після ринопластики

Тканини обличчя та ніс після ринопластики набрякають, тому відразу все виглядає не так, як було заплановано. Часто післяопераційний період супроводжується синцями навколо очей. Результат оцінюється виключно після повного загоєння та відновлення.

Що відбувається з носом після оперування:

  • перші 7 днів на ньому залишається гіпсова або термопластична лангета, можливий біль, синці;
  • відчувається закладеність носа;
  • на 10–12 день загоюються шви;
  • за 2–3 тижні зникають синці;
  • через 1–3 місяці повністю відновлюється носове дихання;
  • протягом 2–3 місяців зберігається набряк;
  • через 6–18 місяців оцінюється результат.

Після повного відновлення можливе опущення кінчика носа максимально на 3 мм. Від 0,1 до 0,3 см — діапазон норми.

чому  опускається кінчик носа після ринопластики

Чому опускається кінчик носа після операції

Якщо у пацієнта з’явилися сумніви з приводу того, чи опускається ніс після ринопластики в межах норми, то важлива консультація хірурга. Існують фактори, що збільшують ризики ускладнень такого типу:

  • вік — до 18 або після 55 (в першому випадку опущення може бути спровоковано швидким ростом тканин, у другому — занадто повільною регенерацією);
  • тип шкіри — якщо вона проблемна (“груба” шкіра), є ризик відхилення від норми;
  • індивідуальні особливості — схильність до розростання сполучної тканини;

Також ускладнення можуть виникнути внаслідок неправильного догляду в післяопераційний період. Недотримання рекомендацій хірурга матиме негативні наслідки та може вплинути на результат.

Як уникнути надмірного опускання кінчика носа

Існують заходи профілактики, що зменшують ризик надмірного опущення. Щоб звести вірогідність такого ускладнення до мінімуму, потрібно:

  • виключити будь-який травматичний вплив, навіть не торкатися носа руками у післяопераційний період;
  • відмовитися від носіння окулярів на час відновлення тканин;
  • спати на спині, на зручній високій подушці;
  • не їсти та не пити гарячого і холодного;
  • відмовитись від тютюнопаління.

Якщо, попри всі заходи профілактики, надмірне опущення відбулося або з'явилися інші ускладнення, можливе проведення повторної корекції. Хірург зможе підібрати відповідну тактику, щоб повернути носу нормальну форму та уникнути негативних наслідків. Термін проведення операції визначається індивідуально, але не раніше, ніж через 10–12 місяців після попереднього втручання. Необхідно дочекатися повного відновлення тканин, щоб оцінити результат, виявити проблеми та усунути їх.

Неможливо змінити генетику або вплинути на такі фактори як вік і особливості шкіри, але знайти професіонального та досвідченого хірурга, що зможе зробити ювелірну пластику носа в Рівному, Львові або Тернополі, — цілком реально. Кандидат медичних наук з практичним 12-річним досвідом Назар Грицевич проконсультує вас, дасть поради та виконає операцію з урахуванням індивідуальних особливостей та побажань. Якщо вас цікавить естетична, функціональна або реконструкційна ринопластика, звертайтесь і насолоджуйтесь результатом!

 
Залиште заявку на консультацію
Наші контактні дані
Наше місцезнаходження
79000, Україна,
м. Львів, вулиця Довга, 56