м. Львів, вулиця Довга, 56
Пн-СБ: 10:00-22:00 – на зв'язку

Пластика носа: відсіч комплексам та здорове дихання

Оскільки ніс знаходиться в центрі обличчя, то часто стає об’єктом особливої уваги. Різноманітність форм носа може сприяти або навпаки – спотворювати зовнішність, через що у людей часто виникають різноманітні комплекси. Інколи форма носа має досить драматичний вплив на стан здоров’я людини, так як безпосередньо відповідає за дихання.

Основна рекомендація для тих, кому з різних причин не подобається їхній ніс – обов'язково проконсультуйтеся з лікарем пластичним хірургом! Може виявитись, що для зміни форми носа немає ніяких показань. Але тільки під пильним наглядом спеціаліста можна здійснити його вдалу корекцію, щоб це дійсно вдосконалило Вашу зовнішність.

Назар Грицевич вже багато років проводить операції по зміні форми носа у Львові та за цей час працював з дуже різними пацієнтами. Крім чисто хірургічних втручань, завжди допомагає пацієнтами психологічно прийняти свою зовнішність, зрозуміти її особливості та індивідуальну привабливість. Лікар впевнений, що пластика носа – дійсно потрібна операція, що змінює долі людей на краще.

Пластика носа, залежно від дефекту, може проводитися на спинці, крилах, перегородці, раковинах і кінчику носа. Відповідно, ринопластика дає змогу зменшити або збільшити розмір носа, виправити недосконалу форму, усунути дихальну дисфункцію внаслідок вродженої або травматичної патології носа.

Медичні показання до ринопластики

Крім особистих побажань, існує також значна кількість медичних показань до пластичної операції носа. Вона проводиться за наявності косметологічних дефектів, травм та проблем з диханням.

Показаннями до операції можуть бути:

Пластика носа
  • занадто великий або маленький розмір носа; патології хрящових тканин;
  • наявність горбинки;
  • нависаючий, загострений або потовщений кінчик носа;
  • дефекти раковин носа;
  • надмірно широкі ніздрі;
  • розширені крила носа;
  • невідповідність форми носа пропорціям, що порушує гармонійність рис обличчя;
  • наявність поліпів;
  • неправильний розвиток носової перегородки, що утруднює дихання; післяопераційні та посттравматичні ускладнення.

Види ринопластики та основні етапи проведення операції

Пластика носа ділиться на 3 види:
  1. Відкрита. Процедура, під час якої розріз виконують на колумелі (міжніздрьовій частині) носа і в його порожнині, далі м'які тканини відокремлюють від хрящів та кісток, усувають дефекти та накладають шви, які знімають на 5-10 день.
  2. Закрита. Ця ринопластика – більш щадна операція порівняно з попередньою, оскільки всі розрізи здійснюються в порожнині носа. Однак вона дає змогу виправити лише незначні дефекти. Шви накладаються всередині порожнини носа за допомогою ниток, що саморозсмоктуються.
  3. Безопераційна. Малоінвазивна і найпростіша пластика носа. Моделювання форми носа виконується за допомогою ін'єкцій власної жирової тканини (ліпофілінг), вилученої методом ліпосакції з живота або стегон. Дає змогу змінити обриси носа у пацієнтів, яким не потрібно усунення серйозних дефектів.
Пластика носа ДО і ПІСЛЯ
Ще одним видом пластичних операцій на носі є риносептопластика – хірургічне втручання, метою якого є усунути викривлення носової перегородки та зовнішні дефекти, що з цим пов’язані. Вважається, що викривлення перегородки носа є в більшої частини населення землі. Але потреба провести саме риносептопластику часто пов’язана з утрудненим дихання або значною видимою деформацією форми носа ззовні.
 
Ринопластика проводиться під загальною анестезією (газовим наркозом) і триває 1-2 години. Після операції в ніздрі вставляють тампони та сплінти (при одночасній септопластиці), на ніс накладають гіпсову або пластикову пов'язку, поверх неї – спеціальний бандаж для зменшення набряклості.
 
У стаціонарі пацієнт залишається 2-3 дні. Пов'язка знімається через 5-10 днів після операції. Протягом двох наступних тижнів рекомендується уникати інтенсивних фізичних навантажень.
 
Загальний термін реабілітації може складати 5-6 місяців.
 
Сучасна хірургія пропонує дієві методи корекції будь-яких частин тіла. Тому нема потреби ставати заручником комплексів з приводу своєї зовнішності. Але при цьому слід пам’ятати, щоб уникнути шкоди здоров'ю та отримати справді кращий результат, потрібно звертатися до професіоналів.
Залиште заявку на консультацію
Наші контактні дані
Наше місцезнаходження
79000, Україна,
м. Львів, вулиця Довга, 56