м. Львів, вулиця Довга, 56
Пн-СБ: 10:00-22:00 – на зв'язку

Вертикальна підтяжка грудей: повернення пружності

Жінка бажає виглядати бездоганно за будь-яких умов. Краса грудей для більшості — це основа впевненості у собі. Але вікові зміни, вагітність, годування дитини, різка втрата ваги та інші фактори призводять до втрати пружності молочних залоз. Звідси — незадоволеність зовнішнім виглядом, комплекси та інші психологічні наслідки.

Розв'язує проблему кваліфікована допомога пластичного хірурга. Одним з методів є вертикальна мастопексія — процедура, під час якої здійснюється розріз навколо ареоли, а також від ареоли до складки під грудьми. Операція передбачає переміщення сосково-ареолярного комплексу вгору і може виконуватися одночасно зі збільшенням грудей. Хірург видаляє надлишкову шкіру та підтягує тканину, завдяки чому коригується форма, усувається птоз, а залози стають симетричними.

У порівнянні з іншими методами, вертикальна підтяжка молочних залоз потребує менше часу на відновлення і мінімізує ризик побічних ефектів. Таке хірургічне втручання значно підвищує самооцінку пацієнтки та здатне подовжити молодість.

Показання та протипоказання вертикальної мастопексії грудей

Медичних показань до вертикальної мастопексії не існує. Тому єдиною причиною хірургічного втручання є бажання пацієнтки. Вертикальна підтяжка грудей рекомендована за наявності таких ознак:

  • асиметрія молочних залоз;
  • птоз 1–2 ступеню (розміщення соска нижче підгрудної складки), а також псевдоптоз;
  • значна втрата об'єму та обвисання грудей після вагітності й лактації;
  • розтяжки на шкірі;

Як і будь-яка операція, мамопластика має протипоказання:

  • вагітність або період лактації;
  • важкі патології внутрішніх органів;
  • злоякісні пухлини;
  • погіршення хронічних захворювань;
  • гострі інфекції та запальні процеси в організмі;
  • цукровий діабет;
  • порушення системи згортання крові.

Дуже важливо відповідально поставитися до власного здоров’я і детально обговорити всі нюанси вертикальної підтяжки грудей у Львові з пластичним хірургом.

Вертикальна підтяжка грудей
Вертикальна мастопексія молочних залоз

Переваги та недоліки вертикальної підтяжки молочних залоз

Мамопластика дозволяє підняти груди, що обвисли або опустилися внаслідок різних факторів. Таке хірургічне втручання ефективно покращує форму і контур молочних залоз, роблячи їх симетричними та підтягнутими. Основні переваги операції:

  • хороші естетичні результати;
  • незначне травмування тканин;
  • можливість зміни розмірів ареоли і грудей, зокрема їхнього збільшення завдяки використанню імплантів;
  • нескладна підготовка і короткий реабілітаційний період.

Втім, існують і певні недоліки: серед них — поява вертикального рубця, помітність якого залежить від кваліфікації хірурга та фізіологічних особливостей пацієнтки. Деякі жінки відчувають зміну чутливості сосків після підтяжки грудей, але найчастіше таке явище є тимчасовим.

Підготовка до вертикальної підтяжки грудей: що потрібно знати

Перед оперативним втручанням жінку обов’язково консультує пластичний хірург. Під час зустрічі лікар здійснює огляд, надає необхідну інформацію, а також призначає ряд лабораторних досліджень, УЗД молочних залоз та інші обстеження. Щоб виключити протипоказання, може знадобитися додаткова консультація інших вузьких спеціалістів. 

За тиждень до операції рекомендовано відмовитися від вживання певних препаратів (наприклад, засобів, що розріджують кров, протизапальних ліків), а також від паління та алкоголю. За 8–10 годин до операції дозволяється легка вечеря, після чого пити та їсти вже не бажано.

Етапи операції вертикальної мастопексії молочних залоз

  1. Безпосередньо перед процедурою лікар малює розмітку на шкірі. Далі за роботу береться анестезіолог. 
  2. Коли пацієнтка готова, пластичний хірург здійснює розрізи по раніше промаркованим лініям,, що починаються від області ареоли та спускаються до складки під грудьми. Лікар видаляє надлишкову шкіру між розрізами та переносить сосково-ареолярний комплекс вище. 
  3. За необхідності хірург здійснює корекцію форми та розміру грудей. Якщо метою є збільшення, під мʼязом створюється спеціальна кишеня, в яку вставляється імплант.
  4. Після завершення операції шкіру зшивають таким чином, щоб забезпечити оптимальну підтримку молочних залоз. 
  5. На останньому етапі накладаються шви та спеціальна пов’язка. Середня тривалість операції — 3-4 години.
Вертикальна мастопексія грудей

Процес реабілітації після вертикальної підтяжки грудей

Після операції деякі жінки відчувають втому і нудоту. Зазвичай такий стан пов’язаний з наслідками анестезії та проходить протягом першого дня після операції. Нормальним явищем є набряк грудей та ділянки біля них, що може триматися протягом кількох тижнів.

У процесі реабілітації рекомендується вживати лише рекомендовані лікарем препарати, ходити на перев’язки та цілодобово носити компресійну білизну (як мінімум один місяць). Під час відновлення не варто:

  • займатися спортом де задіяний грудний мʼяз протягом 3 місяців
  • відвідувати сауну і басейн протягом 5 місяців;
  • купатися у відкритих водоймах протягом 2 місяців;
  • спати на животі або на боку — протягом 4 тижнів. 

Оцінити отримані результати можна через декілька тижнів після втручання, а остаточна форма грудей формується протягом 4-5 місяців.

Давно мрієте про гарні та підтягнуті груди? Сертифікований пластичний хірург Назар Грицевич виконає вертикальну підтяжку молочних залоз у Львові на вищому рівні. Високий професіоналізм і досвід спеціаліста — запорука вдосконалення вашої фігури та підвищення самооцінки. 

Не варто відкладати життя на потім, якщо можна вже найближчим часом позбутися дискомфорту і причин для комплексів. Завдяки кваліфікованій допомозі хірурга ви досягнете бажаного результату та отримаєте впевненість у собі. Запишіться на консультацію до Назара Грицевича вже зараз!

Інші статті
Як виправити ніс «картоплею» / Назар Грицевич у Львові

Завдяки досягненням сучасної медицини корекція таких особливостей цілком можлива. На вибір є різні варіанти, які саме — читайте у статті. 

Детальніше
Корекція сосків і ареол: особливості операції / Назар Грицевич у Львові

Гарні груди дарують представницям прекрасної статі додатковий привід для гордості та впевненості у собі в будь-яких ситуаціях. І навпаки — гігантські або втягнуті соски та дефекти ареол можуть н...

Детальніше
Esophageal injury and protection in physiologically animal models / Назар Грицевич у Львові

Стаття у співавторстві: О. Заячківська, І. Пшик-Тітко, Н. Грицевич, М. Савицька New insight into oesophageal injury and protection in physiologically relevant animal models // Journal of physi...

Детальніше
Видалення грудних імплантів: причини та методи проведення операції / Назар Грицевич у Львові

Видалення грудних імплантатів — операція, що здійснюється для коригування форми чи розміру грудей, заміни старих силіконових ендопротезів або ж для повного їхнього усунення. Приводом для такого...

Детальніше
Залиште заявку на консультацію
Наші контактні дані
Наше місцезнаходження
79000, Україна,
м. Львів, вулиця Довга, 56