м. Львів, вулиця Довга, 56
Пн-СБ: 10:00-22:00 – на зв'язку

Видалення грудних імплантів: причини та методи проведення операції

Видалення грудних імплантатів — операція, що здійснюється для коригування форми чи розміру грудей, заміни старих силіконових ендопротезів або ж для повного їхнього усунення. Приводом для такого втручання можуть бути естетичні вподобання жінки або реальна необхідність, пов'язана зі станом її здоров'я.

Останнім часом операції з видалення грудних імплантатів у Львові та інших містах України стають дедалі популярнішими. Чому саме, та які існують показання й протипоказання до проведення такої реконструктивної процедури, розкажемо в статті. 

Показання до проведення операції з видалення імплантів

Реконструктивна процедура, що передбачає заміну чи повне видалення імплантатів, необхідна у таких випадках:

  • Деформація грудей, що може статися через грудне вигодовування, збільшення або зменшення ваги. У деяких випадках опущення молочних залоз пов'язане з віковими особливостями. 
  • Капсулярна контрактура. Небезпечне ускладнення, що характеризується надмірним утворенням сполучної тканини навколо імплантату, із-за чого він здавлюється та змінює форму. 
  • Розвиток хронічної сероми. Скупчення серозної рідини у грудях, що відбулося після проведення мамопластики. 
  • Пошкодження імпланту або зміна його розташування. Причинами цього можуть бути вікові зміни, механічний вплив, дефект протеза тощо. 
  • Відторгнення організмом матеріалу імпланту

Також операція може здійснюватися за бажанням жінки, якщо вона залишилася незадоволеною результатами попередньої мамопластики.

Протипоказання

Операція з видалення грудних імплантів має ряд абсолютних протипоказань: 

  • вагітність і період грудного вигодовування;
  • загострення хронічних хвороб;
  • порушення згортання крові;
  • наявність злоякісної пухлини або недавнє лікування онкологічного захворювання;
  • патології нирок, легень чи серця
  • цукровий діабет

Методи видалення грудних імплантів

Існує декілька методик, що використовуються під час видалення імплантів молочних залоз:

  1. Просте видалення імплантату. У ході операції видаляється лише силіконовий ендопротез, а капсула рубцевої тканини залишається на місці. Процедура передбачає мінімальне пошкодження навколишніх тканин. 
  2. Тотальна капсулектомія. Під час втручання здійснюється повне видалення імплантату разом з капсулою, що утворилася навколо. Головна перевага такого методу — повне висічення рубцевої тканини. 
  3. Часткова капсулектомія. Під час операції видаляється імплант і частина рубцевої капсули. 

Техніка проведення операції обирається лікарем з урахуванням індивідуальних особливостей стану здоров'я пацієнтки задля досягнення найкращого естетичного результату. Будь-який з вищеназваних методів видалення грудних ендопротезів у Львові може комбінуватися з підтяжкою грудей, якщо є достатня кількість власних тканин.

Як проходить операція з видалення грудних імплантів?

Хірургічне втручання проводиться під загальним наркозом (газовий наркоз з севораном). Тривалість процедури залежить від складності конкретної ситуації.

Основні етапи операції:

  1. виконання надрізу і видалення рубця, що залишився після попередньої мамопластики;
  2. видалення силіконового ендопротеза. Якщо нові імпланти не встановлюються, лікар здійснює часткове видалення м'якої тканини задля того, щоб не допустити обвисання грудей, або виконується підтяжка.
  3. вшивання розрізів за допомогою косметичних швів. 

Процес реабілітації

Після хірургічного втручання пацієнтка відчуває незначний дискомфорт в області грудей. Для покращення стану лікар призначає знеболювальні препарати. Протягом доби або двох пацієнтка знаходиться в стаціонарі під наглядом медичного персоналу. 

Реабілітація триває від двох тижнів до місяця. На період відновлення рекомендовано носити компресійну білизну та відмовитись від:

  • важких фізичних навантажень;
  • відвідування сауни, бані;
  • купання у відкритих водоймах.

Дотримання рекомендацій лікаря допоможе уникнути розвитку ускладнень. 

Хочете відновити форму грудей після мамопластики, яку робили раніше? Звертайтеся до Назара Грицевича — пластичного хірурга та кандидата медичних наук, що проводить операції з видалення грудних імплантів в Івано-Франківську, Києві, Хмельницьку, Вінниці та у  Львові. Лікар має 14-річний досвід роботи та постійно вдосконалює свої знання і навички. 

Новітні методи пластичної хірургії у поєднанні з професіоналізмом Назара Грицевича допоможуть вам отримати бюст своєї мрії. Зробіть крок до позитивних змін уже сьогодні!

Залиште заявку на консультацію
Наші контактні дані
Наше місцезнаходження
79000, Україна,
м. Львів, вулиця Довга, 56